«До МВС надійшло повідомлення про те, що готується збройна провокація, в результаті якої з’явиться ще одна жертва. Згідно з отриманим повідомленням, потенційній жертві будуть спричинені вогнепальні поранення калібру 5,45 мм. МВС України закликає радикально налаштованих громадян не вдаватися до екстремістських дій, спрямованих на розв’язання громадянської війни, та припинити жертвувати людськими життями. Зловмисникам слід пам’ятати про невідворотність покарання за вчинені злочини. Працівники органів внутрішніх справ України докладуть усіх зусиль для того, щоб правопорушників було знайдено та притягнуто до відповідальності згідно із законодавством України».

***

«За даними оперативників ГУБОЗ, наразі на території Києва діють близько 20 структур, які мають усі ознаки злочинних угруповань екстремістського характеру. Одне з таких злочинних угруповань днями було ліквідовано. У зловмисників вилучено арсенал зброї. Міліція перевіряє інформацію про те, що члени цього ОЗГ постачали зброю учасникам акцій на так званому Євромайдані.

За словами начальника Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України Станіслава Рогозіна, працівники відомства на даний час перевіряють інформацію щодо причетності близько 1 тисячі осіб до діяльності близько 20 радикально налаштованих угруповань. Учасники цих ОЗГ підозрюються у скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема, під час подій на вулиці Грушевського у столиці.

— Вказані структури мають усі ознаки злочинних угруповань екстремістського характеру. Одне з таких злочинних угруповань днями було ліквідовано. Його члени два місяці тому захопили в заручники молодого хлопця, — зазначив Станіслав Рогозін.

У зловмисників вилучено 7 одиниць вогнепальної зброї: два автомати Калашникова, 4 пістолети та один карабін, також понад 800 набоїв, бейсбольні битки та маски. Організатор цього угруповання був учасником так званого Євромайдану. У міліції є докази, що члени цього ОЗГ постачали зброю учасникам акцій на Євромайдані.

Крім того, Станіслав Рогозін зазначив, що в оперативників ГУБОЗ є інформація про те, що в захоплених будівлях Будинку профспілок та КМДА перебувала значна кількість вогнепальної зброї. Наразі борці з організованою злочинністю роблять усе, щоб ця зброя не була використана проти громадян та правоохоронців. Очільник ГУБОЗ запевнив, що винести зброю з цих будівель безкарно у зловмисників не вийде.

У свою чергу начальник Головного слідчого управління МВС України Микола Чинчин нагадав, що за незаконне поводження зі зброєю передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років».

Інформація з сайта МВС України.