Фото автора.

«Нова українська школа» — це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Чесно кажучи, більшість учителів і батьків на її початку сумнівалися, чи вдасться створити таку, в якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й уміння застосовувати їх у житті.

У вересні в освітніх закладах нашого Сарненського району бракувало парт першокласникам, які підприємці не встигали виготовляти через велику кількість замовлень. Дехто їх чекав аж до листопада. Головне — усе було новим і невідомим і для вчителів, і для батьків, і для дітей.

Сарненська ЗОШ № 4 І—ІІІ ступенів ще в серпні 2018-го була реально готовою до впровадження НУШ. Нещодавно її директорка Тетяна Василенко розповіла, що разом із колективом однодумців у співпраці з батьками та дітьми беруть участь в унікальній трирічній соціальній програмі «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», що має на меті сприяти розвитку здорового харчування, фізичної активності й свідомого ставлення учнів до власного здоров’я. Окрім того, це також унікальний шанс для шкіл-учасниць виграти від 25 до 130 тисяч гривень.

Ніхто не заперечить, що правильне харчування обов’язково передбачає сніданок. І про це добре знають першокласники ЗОШ № 4. Тому вирішили приготувати корисний сніданок із Наталею Пупко (на знімку). Дієтологи та вчені одностайно зійшлися на думці, що найкращий — це каші. А найпопулярнішою є вівсянка або мюслі з додаванням горіхів, бананів і сухофруктів.

Сарни Рівненської області.