Фото надане автором.

Заслужений лікар України, учасник Другої світової війни, лікар-дерматолог комунального підприємства «Одесфарм», лікар вищої категорії Петро Асланович Петросян (на знімку) відзначив свій 101-й день народження в робочому кабінеті.

Доктор Петросян — гордість охорони здоров’я Одеси, також він відомий і далеко за межами України. Незважаючи на поважний вік, Петро Асланович продовжує свою професійну діяльність у медичному центрі «Одесфарм» і є найстарішим практикуючим лікарем Одеси, а також найстарішим практикуючим лікарем-дерматологом в Україні.

Петро Петросян народився в 1918 році. В 1942 році закінчив Азербайджанський медінститут, має вищу кваліфікаційну категорію за спеціалізацією «Дерматовенерологія». Петро Асланович був учасником бойових дій на фронтах Другої світової війни на посаді старшого лікаря авіаполку, воював на 1-му Прибалтійському та 3-му Білоруському фронтах. Був поранений. Нагороджений численними орденами й медалями. Полковник медичної служби у відставці.

Петро Асланович Петросян є автором 25 наукових праць і 10 раціоналізаторських пропозицій. В 1976 році йому присвоєно звання «Заслужений лікар України». У медичному центрі на вул. Жуковського Петро Петросян пропрацював 36 років, а загальний виробничий стаж лікаря перевищує 77 років.