У Ренійській центральній районній лікарні Одеської області, у будівлі колишньої портової медсанчастини, обладнано кабінет телемедицини. За словами головного лікаря Олександра Сироти, для кабінету придбано комп’ютер вартістю майже 15 тисяч гривень, до якого під’єднаний високошвидкісний Інтернет.

Тепер у районній лікарні за допомогою сучасних засобів телекомунікації з’явилася можливість віддаленого консультування пацієнта у висококваліфікованого лікаря в будь-якому куточку України. Тобто хворому не треба їхати за десятки чи сотні кілометрів до профільного фахівця, втрачаючи при цьому дорогоцінний час і гроші. За допомогою телемедицини буде здійснюватися рання діагностика, що має знизити смертність, насамперед від серцево-судинних захворювань. Нині, за статистикою, щорічно в нашій країні інфаркт настигає 45 тисяч людей. Крім того, завдяки телемедицині громадяни зможуть одержувати консультації щодо цукрового діабету, бронхіальної астми, дерматологічних та інших захворювань.

О. Сирота повідомив, що Ренійський район також одержав шість мобільно-діагностичних комплексів (так званих розумних валізок) для сільських лікарських амбулаторій. Кожний комплекс оснащений електрокардіографом, глюкометром, пульсоксиметром, отоскопом і планшетом з виходом в Інтернет. «Розумна валізка» дає змогу медпрацівнику, який прийшов на виклик до пацієнта, провести просто на місці первинне дослідження та передати через планшет інформацію в телемедичний центр. Ці дані відразу побачить сімейний лікар, а за необхідності — вивчать фахівці ЦРЛ. Вони повинні бути готові надати консультацію через 10-15 хвилин. Після цього до процесу діагностики можуть підключитися обласні лікарі.