На навчальному корпусі Національного лісотехнічного університету відкрили меморіальну дошку Герою України, першому астронавту незалежної країни Леоніду Каденюку (на знімку).

«Ми співпрацювали з Леонідом Каденюком у питаннях екології, — розповів ректор університету, академік НАНУ, професор Юрій Туниця. — Це був великий патріот, який зробив вагомий внесок у дослідження космосу. Свого часу за заслуги перед наукою вчена рада нашого навчального закладу присвоїла йому звання почесного доктора».

Заступник голови Львівської ОДА Роман Филипів наголосив, що Українська держава дала світу багатьох видатних людей, які працювали в різноманітних сферах, серед них — Леонід Каденюк. Він був не лише астронавтом, а й великим науковцем.

Про заслуги першого астронавта перед країною, його роль у вихованні молоді розповів ректор Запорізького національного технічного університету, професор Сергій Бєліков.

І глибоко символічно, що посприяв у встановленні меморіальної дошки представник Запоріжжя, народний депутат України Вячеслав Богуслаєв.

На урочистостях також виступив народний художник України Ярослав Скакун, який увічнив образ Леоніда Каденюка у барельєфі. Обряд освячення здійснили голова Центру студентського капеланства отець Юрко Остап’юк та парох студентського храму НЛТУ отець Роман Довгань.

Фото прес-служби ОДА.