Студенти КПІ Сергій Радченко, Євген Хижняк та Максим Скопюк обговорюють перспективи співпраці у використанні безпілотної авіації в аграрному секторі з генеральним директором китайської компанії «Zhejiang Golden Egg Science and Technology» Лі Люмін.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.

Більше фото тут.

Учора в Інституті електрозварювання імені Є. О. Патона НАН України відкрили щорічну виставку-презентацію розробок академічних інститутів. Її влаштували у межах XIII Всеукраїнського фестивалю науки, який стартував 16 і триватиме до 18 травня. Низку стендів було присвячено розробкам юних дослідників — слухачів МАН.

Протягом трьох днів відбудуться майже тисяча різноманітних заходів у Києві, обласних і районних центрах країни — дні відкритих дверей в академічних установах і вишах, лекції провідних вітчизняних та іноземних вчених, презентації інноваційних розробок, екскурсії, круглі столи, демонстрації науково-популярних фільмів. Метою проведення фестивалю є піднесення авторитету науки в суспільстві та залучення молоді до досліджень. Організаторами заходу виступили Національна академія наук України, МОН, Мінмолодьспорту, КНУ ім. Т. Г. Шевченка та НТТУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» за сприяння Посольств КНР та Французької Республіки в Україні.