Шановні друзі!

Сердечно вітаю наукову громадськість України з Днем науки.

Це професійне свято — гарний привід сказати вам щирі слова вдячності за невтомну плідну і творчу працю, без якої важко уявити міцну державу з потужним, стабільним виробництвом і високим рівнем духовності.

Без належного розвитку наукової сфери, розроблення і впровадження нових технологій, інтеграції науки, освіти і виробництва неможливий і розвиток України.

Нині державі й суспільству як ніколи потрібні нові ідеї, перспективні проекти та зважені прогнози. Адже роль і значущість наукового пошуку набувають особливої ваги в час, коли необхідно нарощувати оборонний потенціал держави, забезпечувати економічне зростання нашої країни.

Європейський вибір України, її інтеграція у високотехнологічне конкурентне середовище відкривають широкі можливості для українських науковців та виробників наукомісткої високотехнологічної продукції.

Переконаний, що професіоналізм та відданість справі українських учених, пошук і запровадження нових форм організації наукових розробок, підвищення ролі та результативності фундаментальних і прикладних досліджень дадуть нам змогу побудувати й захистити демократичну, європейську, справедливу та економічно потужну Україну.

Вдячний усім працівникам наукової сфери за невтомність та справжній ентузіазм, за примноження здобутків держави. Впевнений, що спільною роботою ми досягнемо поставленої мети — поліпшення соціального і економічного становища наших громадян, зміцнення обороноздатності держави.

Бажаю вам, дорогі науковці, міцного здоров’я, миру, натхнення і вагомих здобутків на благо нашої держави!

Андрій ПАРУБІЙ.