За добу (на ранок 20.05) російські найманці 11 разів порушили режим припинення вогню, зокрема двічі — із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 100 мм і мінометів 82-го калібру. Агресор також обстрілював українських захисників із озброєння бойових машин піхоти, зенітних установок, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог гатив з артилерії калібру 100 мм, зенітних установок, гранатометів, великокаліберних кулеметів поблизу Троїцького, Павлополя, Чермалика, Мар’їнки, Красногорівки, Лебединського, Авдіївки, Водяного, Новогригорівки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог бив із мінометів калібру 82 мм, з озброєння БМП, великокаліберних кулеметів поблизу Золотого-4 і Новгородського.

«У результаті обстрілів один військовослужбовець дістав поранення. За даними розвідки, одного окупанта було знищено, ще одного — поранено. Днями збройними формуваннями РФ з боку Первомайська здійснено обстріл населеного пункту Золоте-1 із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм. Під час обстеження мобільною групою УС СЦКК зафіксовано, що по вулиці Лесі Українки від влучення в будинок та розриву артилерійського снаряда калібру 122 мм зруйновано дах, частково пошкоджено стелю, санітарні прибудови, коридор та кухню, вікна у спальні. Власник будинку повідомив, що під час обстрілу він вийшов на вулицю і це його врятувало від загибелі», — йдеться в повідомленні штабу.

Фото: gorod.sumy.ua