Протягом дня одесити й гості міста могли відвідати хендмейд-маркет і фудкорт, поспілкуватися із представниками дипломатичних установ і європейських організацій, дислокованих в Одесі, а також поподорожувати країнами Європи, не залишаючи Приморського бульвару, завдяки яскравим фотозонам.

О першій годині дня на головній сцені, біля пам’ятника Дюку, відбулися презентація і дегустація величезного святкового торта. Там же протягом дня тривала концертна програма за участі творчих колективів. У літньому кінотеатрі на Приморському бульварі за підтримки культурного центру «Альянс Франсез» було організовано покази французьких фільмів. На Єкатерининській площі просто неба розмістилася творча галерея студентів Одеського художнього коледжу імені М. Грекова. Крім цього, на Приморському бульварі відбулося благодійне сімейне свято, на якому було організовано розваги для дітей, повідомляє наш власкор В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Відзначали День Європи, зокрема, й у Житомирі. Прогулюючись в обласному центрі пішохідною Михайлівською вулицею, можна було за короткий час «відвідати» 28 країн, а на доказ цього показувати друзям знімки, адже було влаштовано 28 фотозон. Мешканці та гості міста мали змогу пройнятися особливою атмосферою, познайомитись з традиціями, звичаями, національним вбранням та іншими особливостями кожної країни ЄС. День був багатий на концертні програми, спортивні виступи, інформує наш власкор Оксана ЛУК’ЯНЕНКО.

Фото з сайту Трасса Е 95.