Одразу після інаугурації новообраний Президент України Володимир Зеленський, виступаючи в парламенті, висунув вимогу про звільнення Голови СБУ Василя Грицака, Генпрокурора Юрія Луценка й міністра оборони Степана Полторака. Останній негайно подав рапорт про відставку. За словами Полторака, про це рішення він повідомив Володимира Зеленського ще 19 травня. А 20 травня розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці скан заяви про звільнення на ім’я Головнокомандувача.

«Пане Президенте України — Верховний головнокомандувачу Збройних Сил України, з повагою ставлюся до Вашого конституційного права визначитися з міністром оборони України й подати кандидатуру на затвердження до Верховної Ради України й відповідно до законів України «Про національну безпеку України», «Про Кабінет Міністрів України» прошу Вас розглянути у встановленому порядку питання про звільнення мене з посади міністра оборони України», — йдеться в заяві.

Однак учора вранці генерала армії Полторака викликали до адміністрації Президента. Після чого він повідомив, що виконуватиме обов’язки глави МОУ, доки Верховна Рада відповідно до чинного законодавства не ухвалить рішення щодо його відставки.

«Я працюватиму виконувачем своїх обов’язків, доки Верховна Рада не ухвалить рішення. Бо тоді, коли країна перебуває в стані війни, це дуже небезпечно залишати Збройні Сили без координації системи управління та без керівництва», — цитує слова Степана Полторака Укрінформ.

Відповідаючи на запитання про підсумки своєї роботи, Полторак зазначив: «Я зробив усе можливе для того, щоб ми створили армію за п’ять років. І мені точно не соромно дивитися в очі всім українцям».

Фото зі сторінки Степана Полторака у Фейсбук.