Радник С. Рибалки Артем Петренко, народні депутати Віктор Романюк, Євген Рибчинський, Сергій Рибалка, Іван Куліченко, Андрій Река (зліва направо).

Фото надано прес-службою С. Рибалки.

У квітні в парламенті було зареєстровано міжфракційне депутатське об’єднання «Незалежність і розвиток», до якого ввійшли народні депутати з БПП, «Народного фронту», Радикальної партії, Опозиційного блоку і групи «Воля народу». Нещодавно відбулося перше засідання депутатів об’єднання, на якому обранці визначилися з головними пріоритетами у своїй подальшій роботі.

Створення умов для розвитку вітчизняної науки, технологій і ключових галузей промисловості — один із найважливіших пріоритетів діяльності міжфракційного депутатського об’єднання «Незалежність та розвиток». Про це після засідання групи заявив її керівник Сергій Рибалка. За його словами, депутати різних фракцій об’єдналися навколо спільного бачення, як зупинити деградацію країни та створити умови для її розвитку.

Як заявив на засіданні народний депутат Іван Куліченко (БПП), потрібна системна зміна промислової політики. «Лише кардинальна зміна ставлення держави може врятувати космічну галузь. Допуск приватних інвестицій дасть поштовх до її розвитку», — сказав Іван Куліченко. Сергій Рибалка підкреслив, що група ставить собі за мету пришвидшення ухвалення відповідних законопроектів та державної космічної програми.

«Соромно, що влада перетворила військово-промисловий комплекс на годівницю для аферистів, які навіть прості запчастини купували за кордоном втридорога. За ефективного керівництва Україна може не просто виробляти більшість комплектуючих для зброї та військової техніки сама, а й перетворити ВПК на точку зростання економіки та розвитку власних технологій», — заявив народний депутат Віктор Романюк («НФ»).

За словами народного депутата Олександра Жолобецького (БПП), Україна поступово втрачає суднобудування, проте його розвиток дасть потужний поштовх до зростання десятків супутніх галузей та створить десятки тисяч робочих місць.

Зусилля групи «Незалежність і розвиток» буде також спрямовано на реформування вітчизняної науки, заявив на засіданні народний депутат Євген Рибчинський («Воля народу»). «Реформа української науки, системи захисту авторських прав та створення умов для впровадження вітчизняних розробок у виробництво, підтримка вітчизняних технологічних стартапів дадуть змогу поступово змінювати структуру економіки, створювати високооплачувані робочі місця та зупиняти масовий виїзд наших працівників за кордон», — сказав Євген Рибчинський.

На переконання одного з учасників об’єднання, народного депутата Андрія Реки, корупція в державі стримує її подальший розвиток. «Нам потрібно використовувати кожну можливість і запроваджувати стимули для розвитку економіки. Це дасть можливість підвищувати рівень життя українців. Але насамперед нам треба викорінити корупцію на всіх щаблях влади», — сказав Андрій Река.

Найближчим часом депутати планують працювати над просуванням у парламенті топ-10 важливих законопроектів, які спрямовані на євроінтеграцію, реформування фінансово-банківського сектору, розвиток суднобудування, зміцнення органів місцевого самоврядування, розвиток космічної галузі, реформування галузі науки та освіти, розвиток оборонного комплексу.

Вл. інф.