За добу (на ранок 24.05) російські найманці 11 разів порушили режим припинення вогню, з них один раз — із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 мм і 82 мм мінометів. Ворог також обстрілював українських оборонців із протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід» противник лупив з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї поблизу Миколаївки, Пісків, Павлополя, Старогнатівки, Чермалика, Опитного, Авдіївки.

«Унаслідок обстрілів один військовослужбовець отримав поранення. За даними розвідки Об’єднаних сил, протягом доби було знищено двох окупантів, ще одного —  поранено. Крім того, російсько-терористичні війська нарощують кількість важкого озброєння, насамперед самохідних гаубиць і танків, на луганському напрямку та не бажають адекватно реагувати на висновки міжнародних спостерігачів СММ ОБСЄ. Збройні формування Російської Федерації продовжують грубо порушувати визначені Мінськими домовленостями лінії відведення важкого озброєння», — зазначили в штабі.