На знімку: під час зустрічі.

Фото Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

На Прикарпатті обговорили успіхи децентралізації та адміністративний поділ області.

В Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття відбулася зустріч членів правління спільноти із представниками асоціації органів місцевого самоврядування Данії.

Ішлося про можливості налагодження двосторонньої взаємодії. У заході взяли участь перший секретар Представництва ЄС із питань децентралізації та секторальних реформ Бенедикт Германн, керівник південно-західного хабу «Програми U-LEAD з Європою» Юлія Грицку-Андрієш, директор ІФ ЦРМС Руслан Панасюк, а також голови територіальних громад області.

Під час обговорення йшлося про важливість налагодження партнерських відносин між органами місцевого самоврядування обох держав. А досвід Данії сприятиме активізації соціально-економічного розвитку територіальних громад Івано-Франківщини. Представник асоціації органів місцевого самоврядування Данії Філіп Боттерн відзначив високу динаміку проведення реформ в Україні. Він висловив сподівання, що вона буде збережена й надалі. Під час спілкування із представниками агенції його цікавили питання функціонування системи місцевого самоврядування в Україні на базовому рівні взагалі, а також рівень співпраці прикарпатських ОТГ з обласною радою зокрема.

«Дякуємо данцям за незмінну підтримку нашої країни у проведенні структурних реформ. Міністерство закордонних справ Данії з перших днів впровадження децентралізації активно допомагає здійсненню системних перетворень у нашій державі. Досвід проведення адмінтериторіальних реформ є надзвичайно важливим та цінним для нас. Данія має найвищий індекс децентралізації публічної влади. Через укрупнення муніципалітетів там надаються якісні публічні послуги, впроваджено високі стандарти електронного врядування, приймаються інноваційні рішення», — наголосив виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Максим Чопей.

Бенедикт Германн зауважив, що успіхи децентралізації стали можливими за рахунок високої вмотивованості та наполегливості очільників об’єднаних територіальних громад, які, власне, є драйверами здійснення системних перетворень. А також відзначив якісний рівень структурних реформ на Прикарпатті.