У парламенті стартував черговий практикум з розробки законодавства для посадових осіб місцевого самоврядування. Його проводить апарат Верховної Ради разом із Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Програма реалізується за участі Асоціації міст України в рамках проекту «ПУЛЬС», що впроваджується за підтримки USAID. У практикумі беруть участь керівники та фахівці місцевих рад з питань освіти.

Захід відкрили керівник управління у зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування апарату Верховної Ради Григорій Скопненко та виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан (на знімку ліворуч).

Працівники Головних науково-експертного та юридичного управлінь апарату ознайомили учасників з базовими принципами законотворчої роботи та законодавчого процесу, правилами оформлення проектів законів та основними вимогами законодавчої техніки, проблематикою нормативно-правових актів місцевого самоврядування.

Актуальні питання нормативно-правового забезпечення в сфері управління освітою обговорили під час круглого столу за участю працівників секретаріату Комітету з питань науки і освіти, Міністерств освіти і науки та регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Асоціації міст України.

Для учасників практикуму проведено оглядову екскурсію сесійним будинком Верховної Ради. У рамках заходу вони також ознайомилися з роботою Інклюзивно-ресурсного центру Дарницького району в Києві.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.
Фото зі сторінки Григорія Скопненка у Фейсбуці.