Для розробки нормативної бази, необхідної для реалізації норм Кодексу з процедур банкрутства, потрібне об’єднання зусиль арбітражних керуючих. У цьому переконує один із співавторів Кодексу Сергій Алєксєєв, коментуючи підписане ним та іншим співавтором Кодексу Русланом Сидоровичем відповідне звернення до професійної спільноти.

За словами Сергія Алєксєєва, необхідно об’єднати зусилля арбітражних керуючих та фахівців у сфері вирішення неплатоспроможності і створити міжінституційний майданчик, що буде не пов’язаний та не підконтрольний жодній персоналії, жодній команді та фірмі на юридичному ринку чи жодній державній установі.

«Це дасть змогу створити умови для організації підготовки та проведення установчого з’їзду саморегулівної організації арбітражних керуючих як єдиного, незалежного і професійного об’єднання. Метою цього об’єднання має стати формування професійного ядра, робочої групи з фахівців процедур банкрутства, які готові працювати над розробкою нормативної бази, що вимагається Кодексом», — зазначив він.

Сергій Алєксєєв нагадав, що Кодекс України з процедур банкрутства, що вже восени набере чинності, не просто еволюція у вирішенні питань неплатоспроможності, а своєрідна революція, зокрема і в сфері банкрутства фізичних осіб, чого досі були позбавлені українці.

«Щоб реалізувати ці зміни, було пророблено колосальну роботу на рівні експертів, банкірів, представників бізнесу та громадянського суспільства. Та це тільки половина шляху», — вважає він.

Нині, на думку Сергія Алєксєєва, дуже важливо забезпечити реалізацію принципів, закладених в Кодекс. І в першу чергу, як повідомляє прес-служба народного депутата, це стосується забезпечення принципу верховенства права у процедурах вирішення неплатоспроможності і реальної незалежності професії арбітражних керуючих.

«Наразі ми маємо унікальну можливість спільними зусиллями забезпечити справжню незалежність професії арбітражних керуючих, що дасть можливість реально, а не формально захищати всіх учасників процедур вирішення неплатоспроможності. Якщо втратимо цей шанс зараз, другого вже не буде», — наголосив Сергій Алєксєєв.

Фото: Економічна правда