Кікбоксинг. Будапешт (Угорщина). Етап Кубка світу з кікбоксингу WAKO. У змаганнях участь взяла рекордна кількість спортсменів — понад три тисячі, які представляли 39 країн.

Україна посіла другу сходинку загальнокомандного заліку. Серед усіх вікових категорій на рахунку нашої збірної 133 медалі, з яких — 47 золотих, 47 срібних, 39 бронзових!

Попереду — Кубок світу «Bestfighter-2019», який відбудеться 13—17 червня в італійському місті Ріміні.

Спортивна гімнастика. Осієк (Хорватія). Етап Кубка світу.

Українка Ангеліна Радивілова виграла три медалі: золоту — у вправах на колоді з результатом 13.333 бала, та ще дві срібні — в опорному стрибку (13.667) і у вільних вправах (13.033). Такий само результат показала володарка золотої медалі хорватка Ана Дерек, яка мала кращі додаткові показники.

Ще одна українка Яна Федорова у фіналі на різновисоких брусах виборола «бронзу» з оцінкою 12.667.

Веслування на байдарках і каное. Познань (Польща). Перший етап Кубка світу.

Українці здобули вісім медалей. Половину з них виграла каноїста Анастасія Четверикова: «золото» на дистанції 500 м і три «бронзи» — на 200 і 500 м у каное-двійці з Людмилою Лузан, а також у змішаній каное-двійці з Юрієм Вандюком. «Бронзовий» фініш був у каноїстів Дмитра Янчука і Тараса Міщука в двійці (500 м).

Золота медаль у байдарочниці Інни Грищун (5000 м). «Бронза» в активі змішаної байдарки-двійки — Марії Кічасової-Скорик і Олега Кухарика.

Хокей. Визначився склад кваліфікаційних груп до Олімпійського хокейного турніру на Іграх-2022 в Пекіні. Дев’ять учасників турніру в Пекіні вже відомі. Отож 37 збірних позмагаються ще за три місця.

Відбір складатиметься з чотирьох етапів і розпочнеться вже в листопаді цього року. Україна включиться в боротьбу з третього раунду кваліфікації (6—9 лютого 2020 року) в казахстанському Нур-Султані. Її суперниками точно будуть збірні Казахстану та Польщі. Четверта команда визначиться пізніше. До вирішального етапу відбору пройде тільки найкраща команда.

***

У Словаччині (Братислава, Кошице) завершився 83-й чемпіонат світу в елітному дивізіоні. У вирішальному матчі збірна Фінляндії змогла обіграти Канаду — 3:1 (0:1,1:0, 2:0) і втретє в історії стала чемпіоном.