Народний депутат України Олег Березюк, дружина львівського міського голови Катерина Кіт-Садова, організатор національних молитовних сніданків, народний депутат України Павло Унгурян (справа наліво).

Фото прес-служби міськради.

У Львові у дворику «Копальні кави» за ініціативою церков міста провели перший молитовний сніданок. Ця традиція бере початок з Європи і США, де молитовні сніданки дуже популярні, на них вважають за честь потрапити українські політики. Відтепер її продовжили й у Львові.

«Це чудова нагода для зустрічі релігійних громад, представників влади, інтелігенції, підприємців, освітян, медиків і громадських лідерів, щоб духовно об’єднатися в молитві за щасливе майбутнє нашого міста і країни», — вважає керівник управління внутрішньої політики Львівської міської ради Петро Залуга.

Ідея полягає в тому, щоб християни всіх церков разом молилися за добрі справи у своєму місті, у своїй країні. Як вважає представник громадського об’єднання «Всеукраїнський собор» Дмитро Колесник, є багато можливостей керувати країною, і одна з них — молитися за владу, бути єдиними і виявляти любов і єдність.

Львів став одним із перших міст, які всі важливі заходи починають з молитви. Перед кожною сесією міської ради надають слово капелану отцю Павлові Дроздяку, який надихає депутатів на добрі справи, а молитовний сніданок, на його думку, зібрав одну велику родину, яка працює над розвитком і добрим життям Львова. І дуже символічно, що перший молитовний сніданок присвятили Року сім’ї.

«Я переконаний, що це впливає на роботу міста і на ті добрі справи, що роблять львів’яни завдяки Божому слову. Молитовні сніданки будуть у нас традиційними, і нехай у всьому нам допомагає Бог», — з такими напутніми словами звернувся до присутніх міський голова Львова Андрій Садовий.

До учасників молитовного сніданку промовляли представники різних релігійних конфесій: архієпископ і митрополит Львівський Римо-католицької церкви Мечислав Мокшицький, ректор Українського католицького університету отець Богдан Прах. Капелан міської ради отець Павло Дроздяк подякував усім учасникам молитовного сніданку за плідну і гарну працю та побажав спільно творити модель доброї єдності.

Львів.