Двадцять сьомий рік поспіль у Рівному відбувається фольклорно-етнографічне свято «Музейні гостини». Щорічний захід зібрав на подвір’ї Рівненського обласного краєзнавчого музею та в парку Молоді тисячі рівнян і гостей міста. Презентували свої вироби майстри декоративно-ужиткового мистецтва з багатьох областей України, свої творчі роботи привезли й умільці з Рівненщини.

«Це один із найкращих заходів, які відбуваються в нашому місті, він завжди збирає тисячі поціновувачів. Гостини давно вже переросли подвір’я краєзнавчого музею. Багато цікавих локацій і майстер-класів. А цьогоріч — ще й будівництво під відкритим небом 9-метрового човна вікінгів «Дракар Гунгнір», — розповів голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, який прийшов на свято із сином Олексієм (на знімку).

Кращі музейники отримали подяки та грамоти з нагоди Міжнародного дня музеїв. У рамках дійства відбулися виставки-продажі виробів із дерева, соломи, лози, глини, шкіри та бісеру. Свої роботи показали кращі вишивальниці, гончарі, ткалі, писанкарі, ковалі та художники. Народні умільці проводили майстер-класи.

Свої доробки на виставці-ярмарку також представили учні профтехзакладів області.

Фото автора.