На знімку: народні депутати України — Олександр Марченко у центрі, ліворуч Олег Петренко, праворуч — Іван Савка.

Народні депутати України, як і всі небайдужі українці, не можуть стояти осторонь від проблем, пов’язаних із соціальним захистом військових. Серед них є реальні українські патріоти, які безпосередньо брали участь у бойових діях, неодноразово бували у зоні конфлікту, надавали дієву допомогу бійцям. Безперечно, народні депутати України повинні всіляко сприяти соціальному захисту та належній підтримці, насамперед на законодавчому рівні, учасників бойових дій, ветеранів та інвалідів, а також їхніх сімей.

Семеро небайдужих народних депутатів, які безпосередньо брали участь у бойових діях на сході нашої країни, 16 травня зібралися з благородною метою створити парламентську організацію, що активно допомагатиме нашим бійцям та контролюватиме прийняття рішень парламентом, який на законодавчому рівні має вирішувати проблеми тих, хто виконував бойові завдання, захищаючи нашу країну.

Ключовими завданнями АНДУ-УБД також будуть боротьба з корупцією в армії та «Укроборонпромі», очищення української влади від роз’їдаючого впливу олігархів.

Цей парламентський орган створюється як постійно діючий на підставі статті 15 Закону України «Про статус народного депутата України», до нього можуть входити народні депутати України — учасники бойових дій сьомого, восьмого та наступних скликань Верховної Ради України.

З огляду на викладене організаційні збори народних депутатів України ухвалили рішення:

підтримати пропозицію Олександра Марченка щодо створення парламентської організації «Асоціація народних депутатів України — учасників бойових дій»;

Ініціативній групі у складі народних депутатів України, присутніх на організаційних зборах (Олександра Марченка, Олега Петренка, Івана Савки, Андрія Білецького, Андрія Антонищака, Богдана Матківського, Сергія Сажка), доручити підготовку Установчих документів та зборів Асоціації народних депутатів України — учасників бойових дій (АНДУ-УБД). Призначити керівником Ініціативної групи народного депутата України Марченка Олександра Олександровича;

доручити Петренку Олегу Миколайовичу підготувати список народних депутатів України восьмого та попередніх скликань Верховної Ради України, які брали участь у бойових діях та мають бажання приєднатися до новоствореної організації;

інформацію щодо висвітлення (оприлюднення) цієї події розмістити на офіційному веб-сайті Верховної Ради України та у газеті «Голос України».

Ініціативна група.