Футбол. Польща. Чемпіонат світу серед юнаків U-20. Груповий етап. 27 травня.

Група С. Гондурас — Уругвай. 0:2. Норвегія — Нова Зеландія. 0:2.

Нова Зеландія — 6 очок, Уругвай — 6, Норвегія — 0, Гондурас — 0.

Група D. США — Нігерія. 2:0.

Катар — Україна. 0:1. Гол: Попов, 59.

Катар: Шебаб, Бакш, Аль-Гамавенде, Еллітгі, Аль-Мінгали, Могаммед, Салег, Андрі, Аль-Мусурі (Алі Карамі, 54), Ібрагім, Юсуф. Тренер — Бруну Пінейру.

Україна: Лунін, Конопля, Бондар, Попов, Бескоровайний, Корнієнко, Мусолітін, Цітаїшвілі (Кащук, 62), Хахльов (Чех, 46), Булеца (Сікан, 73), Супряга. Тренер — Олександр Петраков.

Вилучено Бакша, 85 (пряма червона картка).

Рефері — Саїд Мартінес (Гондурас).

Тихи. «Tychy Stadium».

Як і очікувалося, цей поєдинок не став легкою прогулянкою для української команди. Поразка від Нігерії в першому турі (0:4) жодним чином не вплинула на психологічний стан футболістів Катару. Вони протягом матчу підтримували високий темп.

Інша річ, що за класом катарці поступалися нашим хлопцям. Хоча в першому таймі у діях українців спостерігався хаос, та ще й без ударів по воротах.

Натомість суперник діяв доволі зібрано й активно, але не сильніше за наших. Команда з Близького Сходу досить непогано контратакувала, заробляла стандарти. Одне слово, успішно псувала нашим нерви.

Лише після перерви гра помітно пожвавилася. Наші нарешті почали бити по воротах «шейхів». І настала-таки та приємна для нас мить, учасниками якої стали динамівці. Цітаїшвілі подав кутовий з лівого флангу, Булеца прийняв м’яч і зробив навіс на «пілота винищувача» Попова, котрий вистрибнув височенько й ефектно пробив головою.

До речі, видання Goalpoint уже вдруге визнало киянина найкращим гравцем матчу.

Цей гол виявився єдиним у зустрічі. Але він приніс перемогу збірній України, яка після двох турів набрала 6 очок і вийшла в одноосібні лідери групи.

***

Олександр Петраков:

— Я очікував такої гри в цьому матчі. Він вийшов дуже важким. У нас багато чого не виходило. У своїх клубах хлопці грають нормально, а тут нічого не виходить, ноги тремтять. Незрозуміло для мене... Єдине, що влаштовує, — це результат. Усе інше...

***

Останній тур відбудеться 30 травня. Збірна України зіграє з командою Нігерії, а США поміряються силами з Катаром. Обидва поєдинки розпочнуться о 21:30.

Нагадаємо, що до 1/8 фіналу виходять по дві найкращі збірні з кожної групи, а також чотири команди з числа тих, котрі посядуть треті місця і матимуть найкращі показники.

Збірна України нижче третього місця не опуститься. І показники у неї будуть потрібні. Наших уже не зможуть обійти збірні з груп В, С та Е. Тому українці, можна стверджувати, підуть далі. Але, попри все, завершальний груповий поєдинок із нігерійцями бажано провести на належному рівні. Щоб посісти перше місце у квартеті.

Фото АФУ.