Директор комунального підприємства Сумської міськради «Шляхрембуд» Олександр Вегера під час апаратної наради у міськвиконкомі поскаржився на співробітників перевіряючих та контролюючих структур. Щойно шляховики завершать якийсь об’єкт, як правоохоронці роблять у покладеному твердому покритті дірки: дивляться, чи стільки використали щебеню та асфальту, скільки показали в документах. О. Вегера переконаний, що такі операції шкодять цілісності дорожнього покриття, і воно починає передчасно руйнуватись. «Перевіряти якість виконаних робіт треба під час їх проведення, а не після завершення», — вважає керівник «Шляхрембуду».

Комунальне підприємство зазнало збитків від правоохоронців ще й з іншого боку. Машина «Шляхрембуду», яка робить розмітки білою фарбою на відремонтованих ділянках доріг, потрапила у ДТП — у неї в’їхав автомобіль, за кермом якого перебував поліцейський. Тож поки триває розслідування інциденту, пошкоджена колісна техніка шляховиків перебуває на штрафмайданчику. А розмітку на дорогах роблять дуже повільним дідівським способом —уручну із застосуванням трафаретів.

Окрім розміточної машини, від удару автомобіля із поліцейським за кермом постраждав ще й працівник «Шляхрембуду». У нього перелом руки.