Заступник міського голови Львова Сергій Бабак, директори департаментів Ірина Кулинич та Олег Іщук за кошти міського бюджету отримали квартири площею 113 квадратних метрів.

Як пояснила заступник міського голови Ірина Маруняк, вони тривалий час працюють у міськраді й винаймають житло. Профком вирішив надати їм квартири як висококваліфікованим співробітникам. Це своєрідний подарунок за самовіддану працю на користь громади.

Ще торік було ухвалено програму щодо забезпечення житлом посадовців виконавчих органів влади міськради. На сесії виділили 5 мільйонів гривень, за які придбали чотири квартири. Програма передбачає, що висококваліфікованим працівникам можуть надавати житло поза чергою, але після звільнення квартири мають повернути. Виняток — ті, хто пропрацював понад 10 років. Вони можуть приватизувати це житло.

Директор департаменту фінансової політики Олег Іщук працює в міськраді 12 років, директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич — 11, а заступник міського голови Сергій Бабак — два роки.

Громада загалом позитивно сприйняла таке рішення. Це сприятиме притоку кваліфікованих кадрів. Після того, як держслужбовців почали відправляти на пенсію на загальних підставах, знайти хороших фахівців стало проблемою.