27 травня в 51-й Південній виправній колонії ув’язнені влаштували бунт. Для стабілізації ситуації, що склалася на території установи виконання покарань, створено оперативний штаб у складі представників різних силових структур. Нині ситуація в колонії повністю контролюється правоохоронними органами. Призвідники бунту ізольовані. За фактом подій в одеській колонії поліцією розпочато кримінальне провадження.

За попередніми даними, причиною заворушень стали обшуки, які проводили в засуджених. Інша версія — ув’язнені почали бунт через погану якість їжі. За словами засуджених, у колонії процвітає корупція і з ними жорстоко поводяться. Варто зазначити, що заворушення в колонії тривали кілька днів.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомляє, що ситуація після бунту в колонії № 51 в Одесі перебуває під контролем поліції. За її словами, трьох медпрацівників і трьох охоронців, яких ув’язнені тримали в заручниках, звільнили. П’ятьох учасників бунту вивезли з виправного закладу.

Інформація про втікачів чи вбитих не підтверджується. Ув’язнені розійшлися в локальні сектори.

— За словами мого представника, порушення прав ув’язнених під час придушення бунту з боку правоохоронців не було, ніхто суттєво не постраждав. Із колонії вивезли п’ятьох порушників режиму, — заявила Уповноважений із прав людини Людмила Денісова.

Також зазначається, що пожежу в колонії вдалося локалізувати, однак до кінця її ще не загасили.

Фото: dumskaya.net