Завершується підготовка до масштабного відновлення парку застарілих автомобілів швидкої допомоги й створення сучасного симуляційного навчально-тренувального центру з підготовки співробітників екстреної медичної допомоги на Одещині. Вона нарівні з Донецькою, Полтавською, Тернопільською, Вінницькою областями й містом Київ увійшла в пілотний проект МОЗ із розвитку системи екстреної медичної допомоги. Він посилить можливості бригад екстреної медичної допомоги в якісному виконанні покладених на них функцій.

Нині 75% санітарного транспорту, використовуваного службою екстреної медичної допомоги, не відповідають сучасним вимогам. Багато машин було закуплено ще на початку двохтисячних років, сьогодні вони морально застаріли й потребують ремонту. Планується придбати 130 транспортних засобів, 45 з них будуть повноцінними реанімобілями.

На південь Одеської області передадуть 34 автомобілі. З них у Білгород-Дністровський район — вісім машин, в Ізмаїльський — сім, у Болградський — чотири. Для Арцизького, Саратського, Тарутинського й Татарбунарського районів передбачено по три автомобілі, для Кілійського — два, а для Ренійського — всього одну машину.

Цим же пілотним проектом планується створення симуляційного навчально-тренувального відділу «Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги й медицини катастроф», який дасть змогу всім діючим працівникам екстреної медичної допомоги одержати новий рівень перекваліфікації. Також тут навчатимуть домедичної допомоги співробітників правоохоронних органів, рятувальників ДСНС і рядових громадян за програмою «Перший на місці події».