Директор Центру дослідження Китаю НАДУ Валерій Бебик та ректор Ланьчжоуського університету КНР Ян Чун-Хуа.

Фото надано автором.

За прогнозами агентства фінансових новин Bloomberg, уже до 2030 року китайська економіка стане найбільшою у світі. Кузня українських держслужбовців — Національна академія державного управління при Президентові України — вирішила не чекати цього глобального «Рубікону», а вже нині розпочала системно досліджувати таємниці глобального китайського успіху.

Нещодавно в НАДУ було створено Центр дослідження Китаю, який координуватиме наукові дослідження докторантів, аспірантів і магістрантів у сфері суспільного розвитку та державного будівництва КНР. Директором Центру призначено професора Валерія Бебика, який є автором багатьох наукових праць та науково-документальних фільмів про феноменальний розвиток китайської цивілізації та її роль у світових процесах.

З’явилися уже і перші результати.

У видавництві Вищої менеджерської школи Варшави вийшла спільна польсько-українська монографія «Таємниці китайського успіху» (польською та англійською мовами), в підготовці якої взяли участь і представники Центру дослідження Китаю НАДУ.

Уже створено відеоканал Центру — «Chinese Civilization», заплановано проведення міжнародних наукових конференцій та видання спільних україно-китайських книг і журналів із Ланьчжоуським університетом КНР (провінція Ганьсу).