Павло Унгурян, Андрій Парубій.

 

Члени міжнародної делегації на чолі з конгресменом США від штату Мічіган Тімом Уолбергом (у центрі).

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зустрівся з міжнародною делегацією, яка прибула для участі у VIII Національному молитовному сніданку України на чолі з конгресменом США від штату Мічіган Тімом Уолбергом. Глава українського парламенту подякував гостям за багаторічну підтримку України з боку США у найважчі роки незалежності країни.

А. Парубій наголосив на важливості мати таких надійних партнерів, як США. «Маємо унікальний шанс мати підтримку і двох політичних сил США, і двох палат Конгресу, — сказав він і підкреслив: — Така підтримка для нас важлива і в оборонній сфері». За його словами, для українців «було дуже великим знаком, коли Конгрес визнав рішення про визнання Голодомору геноцидом українського народу, проголосував за резолюцію до п’ятої річниці Революції Гідності, і — з останніх рішень — про «Норд стрім-2»». «Росія веде гібридну війну проти всього цивілізованого світу, війну за всіма на-прямами, і не лише танками, а й через енергетичну сферу, інформаційну, через кібератаки, — підкреслив політик. — Відповідь усього цивілізованого світу повинна бути системною — по всіх напрямах».

На переконання А. Па-рубія, у цивілізаційному протистоянні з Росією для України важлива підтримка з боку США як у сфері безпеки і оборони, так і у проведенні реформ. Глава парламенту зазначив, що стратегічний напрям розвитку України, незалежно від президентських чи парламентських виборів, залишиться незмінним, а також висловив сподівання, що США залишаться надійним партнером і союзником України й надалі.

Голова Верховної Ради повідомив, що демократичні перетворення в Україні включають у себе не лише проведення масштабних реформ, а й розширення та активізацію міжнародних зв’язків, зокрема з Польщею, країнами Балтії, Грузією, Молдовою та іншими. «Ми відчуваємо велику відповідальність за цю місію. Проводимо активну політику з багатьма країнами, щоб протистояти мілітарній російській загрозі і реформувати країну», — сказав Андрій Парубій і додав, що Україна є частиною вільного світу, але ще необхідно привести вітчизняне законодавство до законодавства країн ЄС і НАТО.

А. Парубій звернувся до представників американського політикуму з проханням посилити санкції проти російських компаній, які беруть участь у реалізації проекту «Норд стрім-2». «Це ключове питання. Необхідна підтримка конгресу США», — наголосив він.

Голова Верховної Ради також подякував гостям за участь у VIII Національному молитовному сніданку.

Своєю чергою, конгресмени подякували за гостинність та підтвердили подальшу підтримку України з боку США. «США без жодного сумніву підтримає Україну, і зараз більше, аніж колись. Ви показали приклад, як воювати з соціалізмом і комунізмом. Щоб ваш успіх став успіхом і для інших країн — прикладом такої країни, яка відстоює свої права і свободи», — наголосив Тім Уолберг. Він також зазначив, що Україна довела, що може керувати собою і давати більше можливостей своїм громадянам, а також приєднатися до решти цивілізованого світу.

У зустрічі також узяли участь народний депутат України Павло Унгурян, координатор Національного Молитовного Сніданку України, Боб Макюен — конгресмен США п’ятьох скликань, голова Ради з питань національної політики США, Даг Бьорлі — Керівник оргкомітету Президентського Національного молитовного сніданку США.

За повідомленням прес-служби апарату Верховної Ради України.