Футбол. Ліга чемпіонів. Фінальний матч. 1 червня.

«Тоттенгем» (Англія, Лондон) — «Ліверпуль» (Англія). 0:2. Голи: Салаг, 2 (п), Орігі, 87.

«Тоттенгем»: Льоріс, Тріпп’єр, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Сіссоко (Дайєр, 74), Вінкс (Лукас Моура, 66), Аллі (Льоренте, 81), Еріксен, Сон Гин Мін, Кейн. Тренер — Маурісіо Почеттіно.
«Ліверпуль»: Аліссон, Александер-Арнольд, Матіп, ван Дейк, Робертсон, Гендерсон, Фабіньо, Вейналдум (Мілнер, 62), Салаг, Фірміно (Орігі, 58), Мане (Гомес, 90). Тренер — Юрген Клопп.

Рефері — Дамір Скоміна (Словенія).

Мадрид. «Ванда Метрополітано». 63 272 глядачі. 30 градусів.

Початок був надто суворим і невтішним для «Тоттенгема». Вже на 34-й секунді зустрічі його гравець Сіссоко зіграв рукою в карному майданчику. І Скоміна, не вагаючись, призначив пенальті.

Єгиптянин Салаг упевнено реалізував шанс. Воротар «острогів» Льоріс, чемпіон світу в складі збірної Франції, був безсилий відвернути біду. Хоч це був важкий психологічний удар для лондонців, та надалі вони робили вигляд, ніби нічого не сталося. Але протягом першого тайму «Тоттенгем» небезпечних моментів не створив.

Натомість «Ліверпуль» діяв спокійно й атакував гостріше, частіше завдавав ударів.

Після перерви лондонський клуб продовжував більше володіти м’ячем, але його опоненти створювали більше небезпечних моментів. А під кінець зустрічі забили вдруге. Розіграли кутовий, м’яч прилетів на лівий край карного майданчика лондонців. Звідти неймовірно точного удару в дальній кут завдав бельгійський нападник ліверпульців Орігі і поставив крапку в цьому гострому протистоянні.

Отже, «Ліверпуль» виграв свій шостий Кубок чемпіонів. Вперше він виборов титул з німецьким наставником Юргеном Клоппом, який перервав особисту серію з шести поразок у різних фіналах.

— Неймовірно! Нарешті ми змогли зробити це — сказав тренер тріумфаторів. — Виграти кубок набагато приємніше, ніж пройти за кілька дюймів від нього. Я дуже-дуже радий за всіх моїх гравців, наших уболівальників, власників клубу, свою сім’ю. Вийшов напружений сезон з найкрасивішою кінцівкою, яку я тільки міг уявити. Я нескінченно гордий. Гравці заслуговують стількох добрих слів. Усі вони — переможці Ліги чемпіонів. Що б не трапилося в майбутньому, цього у них ніхто не відніме...

Варто нагадати, що минулорічний фінал Ліги чемпіонів, котрий відбувся у Києві, завершився невдачею «червоних» у протистоянні з «Реалом». І символічно, що свою нинішню звитягу «Ліверпуль» здобув у Мадриді — рідному місті королівського клубу.