На третій міжнародний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist 2019», що розпочався 4 червня у Вінниці, зібралися 26 митців із різних міст країни, а також Польщі, Грузії, Таджикистану, Киргизстану та Китаю.

Протягом десяти днів майстри пензля працюватимуть у різних куточках міста та краю, зокрема, відвідають історичні населені пункти — Бар, Тульчин, Бушу. Проведуть майстер-класи, творчі зустрічі, покажуть персональні виставки. Одним із найцікавіших майданчиків стане палац Потоцьких у Тульчині. Тут 6 червня розпочнеться третій міжнародний оперний фестиваль «Операфест-Тульчин». Усі учасники пленеру заявили про своє бажання побувати на фестивалі, зафіксувати у фарбах одну з наймасштабніших мистецьких подій у культурному житті Вінниччини.

— Перетворимо наш край на мистецький рай, — зазначив мету пленеру майстрів пензля його ініціатор народний художник України вінничанин Володимир Козюк. — Він є ще одним штрихом у створенні культурного іміджу України.

Загалом на участь у конкурсі надійшло 617 заявок, журі відібрало 30 з них.

Переможці отримають спеціальну відзнаку «Кращий художник/The best artist», виготовлену з коштовних металів. Ознайомитися з роботами учасників пленеру можна буде під час святкування Дня Вінниці, який традиційно відбувається у першу неділю вересня.

Вінниця.

Фото: vmr.gov.ua