Про це у Фейсбуку повідомив глава української делегації в Асамблеї Володимир Ар’єв. «Це поганий варіант, який ускладнює санкційну процедуру, але повністю її не ліквідує, як того вимагали росіяни. Навіть якщо резолюцію проголосують, то можливість запровадити санкції в урізаному варіанті, але залишиться», — уточнив він.

Нагадаємо, що за документ ще мають проголосувати на червневій сесії ПАРЄ. «Будемо працювати на те, щоб переконати Асамблею не стріляти собі в ногу», — написав В. Ар’єв і додав, що українська сторона протягом наступних трьох тижнів працюватиме над тим, щоб переконати ПАРЄ не ухвалювати резолюцію, адже це призведе до повернення російської делегації до роботи в організації.

В українському МЗС рішення Регламентного комітету не вважають архікритичним, але наголошують, що повернення РФ до ПАРЄ підірве довіру до організації. Заступник міністра закордонних справ Василь Боднар в інтерв’ю Українському радіо заявив, що з нашого боку, швидше за все, буде «корекція ставлення до цієї організації у більш функціональний спосіб». Він нагадав, що Рада Європи, її парламентський вибір мають забезпечувати, насамперед, права людини і дотримання основних положень, які стосуються функціонування демократії в Європі, проте Росія цього не робить, а західні країни їй це пробачають.