Руслан Марцінків (праворуч) на обговоренні нової програми із Тарасом Масляком (у центрі ліворуч).

Фото надано прес-службою Івано-Франківської міськради.

Крокувати вперед неможливо без нових технологій. Та на все треба грошей. Це чудово розуміють в Івано-Франківській міській раді. Саме тому залучили центральну міську лікарню до участі в грантовій програмі Спільної Операційної Програми Угорщина — Словаччина — Румунія — Україна. Завдяки перемозі в ній ІФЦМЛ отримає тринадцять одиниць медичного обладнання. 72 відсотки його вартості профінансує програма, решта — за міською радою.

Оголошено міжнародний тендер на закупівлю медтехніки. Це, зокрема, апарати для низькопоточної інгаляційної анестезії та штучної вентиляції легень. Буде придбано багатофункціональний та переносний УЗД-апарати із лінійними, секторальним та кардіальним датчиками, а також монітор для спостереження за пацієнтами. Він матиме функцію вимірювання артеріального тиску, сатурації, частоти серцевих скорочень, електрокардіограми і температури тіла. Передбачено придбання й автоматичних біохімічних аналізаторів, лазерного фотокоагулятора та іншого обладнання для офтальмології, нових комп’ютерів.

Головний лікар ЦМЛ № 1 Тарас Масляк наголошує, що нове обладнання дасть змогу поліпшити якість надання медичних послуг. Це тільки перший етап реалізації цієї програми. Далі передбачено низку семінарів та ворк-шопів для підвищення професійного рівня медперсоналу.

«Медицина — пріоритетний напрям розвитку для міської ради. Фінансування медзакладів щороку збільшуємо. Однак для закупівлі необхідного обладнання в міському бюджеті бракує коштів. Отож підтримуємо залучення міжнародних фінансів. Це гідний приклад для керівників інших комунальних закладів», — наголосив міський голова Руслан Марцінків.