Буревій, що пронісся у села Козачі Лагері, пошкодив чи взагалі зніс дахи п’ятдесяти будинків, вивів із ладу лінію електропередач, а також повалив сотню дерев. Дісталося й сусідньому селищу Нова Маячка: тут підтопило третину населеного пункту.

«Прийом заяв про допомогу ще не завершили. Однак уже зараз можна сказати, що тих чотирьохсот тисяч гривень, які наявні у резервному фонді районного бюджету, на ліквідацію наслідків лиха не вистачить. Адже тільки в Козачих Лагерях буря знищила дахи трьох бюджетних установ — сільського будинку культури, школи та фельдшерсько-акушерського пункту, — повідомила власкору «Голосу України» голова Олешківської райдержадміністрації Олена Кравченко-Скалозуб. — Тому доведеться звертатися по допомогу до обласної ради та уряду».

Від погодних примх постраждав і сусідній Каховський район Херсонщини. Тут за якихось п’ять годин випало до двох місячних норм опадів. Сотні тонн води просто прибили до землі посіви озимого ячменю та пшениці, повідомляє наш кореспондент Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

***

Через величезну кількість опадів вулиці Кам’янця-Подільського на Хмельниччині перетворилися на річки, передає власкор Ірина КОЗАК. Так, на дорозі біля центрального ринку вода сягала даху легковиків, а на вулиці Князів Коріатовичів, перед в’їздом у Старе місто, вирвало бруківку. У місті тривають відновлювальні роботи.