Це кримінальне провадження спрямують до суду протягом шести місяців. Про це повідомив під час засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності директор Державного бюро розслідувань Роман Труба. За його словами, затримки у досудовому розслідуванні можуть виникнути лише через експертизи.

«Основна мета у цьому кримінальному провадженні — це якнайшвидше завершення досудового якісного розслідування та скерування до суду. Основні затримки, які можуть бути, це лише експертизи. Після проведення експертиз ми скеруємо справу до суду», — сказав він.

Тим часом двох правоохоронців, яких підозрюють у цьому жорстокому вбивстві, звільнили зі служби. Про це повідомив ЗМІ представник Національної поліції Ярослав Тракало. «Це найважче дисциплінарне стягнення, яке можна було застосувати в цій ситуації до завершення досудового розслідування Державним бюро розслідувань й ухвалення рішення суду», — зазначив він.

У свою чергу народний депутат Мустафа Найєм повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, що до роботи ДБР нині дуже багато запитань. Одне з найголовніших — щодо відмови підозрюваних пройти експертизи на вміст алкоголю в крові і зразки «змиву рук».

«Підозрювані відмовилися пройти експертизи на вміст алкоголю в крові і зразки «змиву рук», а слідчі ДБР не звернулися з клопотанням про примусовий відбір біологічних матеріалів. Нині сам факт алкогольного сп’яніння встановлюється шляхом допиту свідків. Із точки зору КПК — це повна брехня. Такі докази без експертизи розбиваються будь-яким адвокатом. Крім того, слідчим досі не вдалося знайти гвинтівку, з якої був здійснений постріл. Нині встановлено, що дозвіл на зброю був тільки в одного з учасників злочину», — написав він.

Фото: npu.gov.ua