Хоча проблемних місць у міських старих мереж багато, але депутати проголосували саме за ремонт колектора на вулицях Самійленка та Мстиславській, оскільки він з’єднає побудований раніше колектор із каналізаційно-насосною станцією. Загалом цих коштів на реконструкцію не вистачить, треба ще майже 10 мільйонів гривень.

Депутати підтримали проект інвестиційної програми ПАТ «Облтеплокомуненерго» на 2019 рік. Напередодні проект розглядався виконкомом міської ради, обговорювався зацікавленими чернігівцями. Програма передбачає реконструкцію однієї котельні та двох центральних теплових пунктів. Також відновлять системи керування 12 котелень. А ще замінять ділянку магістральної теплової мережі довжиною 345 метрів.

Тепловики запланували економію природного газу та електричної енергії за рахунок заміни застарілих котлів на нові сучасні котли, а також заміни насосів із встановленням частотного регулювання теплоносія на виході з котельні, впровадження автоматичної системи контролю за технологічними процесами. Фінанси на все це передбачається отримати за рахунок амортизаційних відрахувань на суму понад 25 мільйонів гривень.