Фото зі сторінки Ірини Геращенко у Фейсбуці.

Днями Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко здійснила робочу поїздку до Харкова (на знімку). Політик зустрілася з головою Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною і міським головою Харкова Геннадієм Кернесом, обговорила співпрацю центральної і регіональної влади з неурядовими організаціями та активістами, питання декомунізації і децентралізації. Ірина Геращенко подякувала жителям Харкова за вагомий внесок у розбудову європейської України, захист територіальної цілісності і суверенітету України. Понад 15 тисяч жителів регіону мають статус УБД, 206 — загинули на війні на Донбасі.

Ірина Геращенко також відвідала волонтерський намет і провела там депутатський прийом.

В одному з волонтерських центрів Харкова Ірина Геращенко провела зустріч із місцевими активістами і волонтерами, під час якої обговорювалися і питання вшанування пам’яті загиблих героїв АТО/ ООС.

Перший заступник глави парламенту відвідала Військово-медичний клінічний центр північного регіону, поспілкувалася з пораненими і колективом центру. І. Геращенко подякувала лікарям за врятовані тисячам військових життя (за роки війни понад 3700 поранених пройшли тут лікування, протезування, реабілітацію). Військові медики звернули увагу політика на те, що змінився характер поранень наших воїнів. Якщо на початку війни це переважно були важкі осколкові поранення, то нині більшість — це ампутації кінцівок постраждалим від вибухів мін. Ірина Геращенко відзначила важливість ухвалення парламентом законів України «Про протимінну діяльність в Україні» та «Про внесення зміни до статті 8 Закону України «Про протимінну діяльність в Україні» щодо вдосконалення механізмів залучення коштів для фінансування заходів протимінної діяльності», якими запроваджено механізм гуманітарного розмінування та передбачено механізм співпраці із трастовими фондами НАТО.

Під час депутатського прийому громадяни зверталися з питаннями щодо звільнення заручників та політв’язнів Кремля та з інших соціально-економічних питань.

У рамках благодійної акції «Бібліотечка для Донбасу», ініційованої Головою Держкомтелерадіо О. Наливайком, І. Геращенко передала книжки Військово-медичному клінічному центру північного регіону та громадськості в наметі «Все для перемоги» з метою започаткування акції «Вулична бібліотека».

Прес-служба апарату Верховної Ради України.