Петиція за відставку Президента Володимира Зеленського з дня оприлюднення (від 22 травня) набрала понад 60 тисяч голосів. 6 червня глава держави відповів на колективне звернення, розміщене на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України.

Володимир Зеленський послався на Конституцію України, де чітко визначено, що «повноваження Президента припиняються достроково у разі:

1) відставки; 2) неспроможності виконувати свої повноваження за станом здоров’я; 3) усунення з поста в порядку імпічменту; 4) смерті».

Нагадаємо: Верховна Рада ухвалила Закон «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України», в якому виписано дієвий інститут імпічменту Президента.

«З об’єктивних і, сподіваюся, зрозумілих вам причин залишити свою посаду відповідно до пунктів 1, 2 та 4 я не можу», — зазначив очільник держави. Зокрема, пояснив він, не може знехтувати волею 73 відсотків виборців, які взяли участь у голосуванні у другому турі виборів Президента України та підтримали його кандидатуру. А ще додав, що загалом непогано почувається і планує й надалі підтримувати добру фізичну форму.