Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування протягом третьої сесії Верховної Ради України сьомого скликання розглянув понад 100 питань.

З підготовлених комітетом проектів законів парламентом ухвалено в другому читанні і в цілому та підписано Президентом чотири законодавчі акти. Загалом протягом сесії комітет як головний розглянув і подав на розгляд сесії 42 проекти законів. Верховна Рада також ухвалила 95 підготовлених у комітеті постанов із призначення місцевих виборів і 2 — з адміністративно-територіального устрою.

Члени комітету, працівники секретаріату брали участь у роботі круглих столів, конференцій, семінарів, симпозіумів, форумів, робочих зустрічей, тематичних засідань та інших заходах, присвячених питанням розвитку й удосконалення законодавства щодо місцевого самоврядування і виконавчої влади, спеціального статусу міста Києва, виборів і референдумів, державної служби тощо. Крім того, комітетом за участі представників органів державної влади, міжнародних та вітчизняних експертів, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, громадських організацій 20 листопада 2013 року було проведено засідання круглого столу на тему «Розвиток місцевої демократії та самоорганізація населення. Стан та перспективи». 16 та 18 грудня 2013 року під егідою комітету відбулося засідання круглого столу на тему «Політична криза в Україні: парламентські інструменти її подолання. Обговорення рекомендацій».

Протягом сесії у комітеті було опрацьовано майже 300 звернень громадян та понад 1600 звернень юридичних осіб з усього кола питань відання комітету.

За повідомленням інформаційного управління апарату Верховної Ради України.