На знімку: загальна панорама будівництва нового заводу «Кроноспан УА» в Нововолинську.

Фото інтернет-видання «Буг».

Європейський банк реконструкції та розвитку виділяє синдикований кредит на 116 млн євро на будівництво заводу в Нововолинську для виробника листових матеріалів на основі деревини ТОВ «Кроноспан УА».

Встановлене на підприємстві, що споруджується, енергоефективне обладнання, включно з котлом на біомасі потужністю 45 МВт, новим трансформатором і новим електрофільтром, забезпечить альтернативне рішення для електропостачання і дасть змогу скоротити втрати енергії і викиди пилу.

Виробництво на нових потужностях продукції із високою доданою вартістю сприятиме заміщенню імпорту орієнтовано-стружкових плит (OSB) та збільшенню експорту з України на ринок Євросоюзу та в інші країни.

Для довідки

ТОВ «Кроноспан УА», дочірня компанія Kronospan Holdings PLC (Кіпр), — один із найбільших у країні виробників ламінованих і шліфованих ДСП. Виробляють тут багато іншої продукції. Значну частину сировини підприємство отримує з лісгоспів Волинської та Львівської областей. Рівень заробітної плати на «Кроноспан УА» — один із найвищих у регіоні.