Також партії визначають основні завдання своєї діяльності в законодавчому органі.

Зокрема, ВО «Батьківщина» готова об’єднатися в сильну коаліцію дій із новим Президентом і разом зробити все, щоб уже за 100 днів кожен українець відчув зміни. Про це лідер партії Юлія Тимошенко заявила під час XIV з’їзду партії, який відбувся в понеділок 10 червня.

Юлія Тимошенко впевнена, що розроблений найкращими вітчизняними фахівцями «Новий курс України» стане основою Коаліційної угоди для прихильників змін у новому парламенті.

До першої п’ятірки політсили увійшли сама Юлія Тимошенко, Сергій Тарута, Валентин Наливайченко, Сергій Соболєв та Олена Кондратюк.

Список партії «Громадянська позиція» очолив її лідер Анатолій Гриценко. У першій п’ятірці також народний депутат Дмитро Добродомов, лідер партії «Рідна країна» Микола Томенко, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук, адвокат і громадський діяч Марина Соловйова.

Також Анатолій Гриценко заявив, що його партія не «є союзником обраного Президента», але жодним чином «не в опозиції».

Водночас лідер «Громадянської позиції» повідомив, що партія йде на вибори окремо від «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі, проте вони домовилися не «нападати один на одного», тому що мають спільні цінності.

«Ми домовилися, що в новообраному парламенті готові співпрацювати», — вказав А. Гриценко.

До списку Радикальної партії Олега Ляшка, крім народних депутатів цієї політсили, також увійшли представники «Народного фронту». Перша п’ятірка має такий вигляд: Олег Ляшко, Віктор Галасюк, Андрій Лозовий, заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька і народний депутат із фракції «Народного фронту» Іван Савка.

До першої десятки списку партії «Опозиційний блок» увійшли Вадим Новинський, Євген Мураєв, Олександр Вілкул, а також міські голови Харкова — Геннадій Кернес, Одеси — Геннадій Труханов, Маріуполя — Вадим Бойченко, Запоріжжя — Володимир Буряк, Ужгорода — Богдан Андрєєв.

Як відомо, 7 червня партії «Опозиційний блок», «Партія миру і розвитку», «Наші», «Відродження» та «Довіряй справам» об’єдналися в одну команду задля парламентських виборів.

Серед пріоритетів передвиборної програми цієї команди було названо «досягнення миру, повернення українців додому, скасування антинародних реформ і грабіжницьких тарифів» та інше.

Вл. інф.