Завтра Голова Верховної Ради України Андрій Парубій з дводенним робочим візитом відвідає Івано-Франківську область. Він візьме участь у Міжнародному форумі Центральної та Східної Європи «Via Carpatia 2019», який відбудеться 14 та 15 червня у мальовничому високогірному селищі Верховина.

У рамках форуму низка заходів — зокрема, конференція «Коло Вінценза: Україна на переломі» та Всеукраїнський демократичний форум, учасники яких обговорять питання розвитку держави і суспільства в нових політичних реаліях, міжнародної співпраці й добросусідства, екології Карпат. На порядку денному симпозіуму — тема російської агресії проти України, що триває вже п’ять років, новітні геополітичні виклики і загрози.

Учасники міжнародної конференції обговорять також питання підтримки місцевого розвитку в Карпатському регіоні на прикладі вже реалізованих проектів й перспективи промоції України у світі через культуру. Її напрями допоможуть визначити виставка «Сакральні кольори Гуцульщини», презентації традиційного мистецтва, пісень та інші проекти.

На одній з панелей форуму проходитиме Всеукраїнський літературний фестиваль «Антологія української поезії XX століття: від Тичини до Жадана», що відбудеться за підтримки Українського інституту книги.

У програмі «Via Carpatia 2019» і традиційний гуцульський фестиваль «Полонинське літо», який розпочнеться 16 червня.