Городяни відгукнулися миттєво: у соцмережах поширюються тисячі постів на підтримку колективу закладу та з нищівною критикою посадовців. Однак чиновники поки що вважають за краще вдавати, ніби їх це не обходить.

— Про необхідність реставрації споруди Літературного музею йдеться вже років із дванадцять. Зверталися і до уряду, і до обласної ради. Минулого року наші поневіряння дали перший результат: облрада виділила 1,3 млн грн на заміну металевої покрівлі даху. За рахунок власних ресурсів нашкребли ще приблизно двісті тисяч і замінили старезну систему опалення на другому поверсі. Але це лише перший крок. Аби не допустити руйнувань будівлі, конче потрібно міняти зо два десятки вікон, реставрувати фасад. А це — ще 2,7 млн грн, яких ніхто навіть не обіцяє. Не дивно, що колективу терпець урвався, — відверто обурюється директор Херсонського краєзнавчого музею Тетяна Братченко.

Городяни з приводу того, як пришвидшити реставрацію пам’ятки архітектури, висувають різні пропозиції. Одні закликають створити для цього фонд і збирати пожертви. Інші рекомендують перекласти плакат із вибаченнями англійською, аби його могли розуміти іноземні туристи. І тоді інформація про те, як у Херсоні влада ставиться до культурної спадщини, набуде міжнародного розголосу.

Фото з Інтернету.