Їх можуть спричинити агресивно налаштовані учасники масових заворушень. Про це повідомили в прес-службі МВС України.

За інформацією правоохоронців, позавчора вночі молодики спортивної статури з битками вчиняли хуліганські дії, завдавали ударів по транспортних засобах, кидали каміння. Міліція затримала близько 20 нападників. Після нападу в одного працівника «Беркута» зламана нога. Дії зловмисників кваліфіковані як хуліганство, вчинене групою осіб та пов’язане з опором представникові влади.

«Також у Кріпосному провулку, що в м. Києві, декілька автомобілів почали переслідувати 3 автобуси з працівниками спецпідрозділу «Беркут». Правопорушники заблокували рух службового транспорту та почали вчиняти хуліганські дії. Молодики були озброєні бейсбольними битками, завдавали ударів по транспортних засобах», — зазначили у відомстві.

За даними відомства, за масові заворушення у столиці до органів внутрішніх справ уже доставлено 73 особи. 52 із них затримано процесуально в рамках відкритого кримінального провадження за ст. 294 КК України — масові заворушення. 44-м уже повідомлено про підозру.

Після подій на вулиці Грушевського до лікарів звернулося 254 правоохоронця. 104 із них госпіталізовано. У потерпілих діагностовано закриті черепно-мозкові травми, переломи, опіки, колото-різані рани та отруєння невідомими речовинами.