Діти — особлива категорія для медиків. Надавати їм допомогу непросто. На перший план тут виходять уміння спілкуватися з маленькими пацієнтами та їх комфортне перебування в лікарні. В педіатричному відділенні Городенківської ЦРЛ ці чинники тепер — на оцінку «відмінно».

Після капітального ремонту, що тривав два роки, додалося комфорту в палатах, створено належні умови для медперсоналу та дітей. А фойє стало зоною релаксу. Особливо приваблюють малечу казкові герої на стінах. Їх розписували місцеві художники, зокрема Наталія Мерінова та Людмила Павлюк.

Головлікар Городенківської ЦРЛ Олександра Косовець наголошує, що головне — надати фахову меддопомогу. Тож насамперед в лікарні дбають про підвищення професійного рівня персоналу та оновлення обладнання. Проте не останнім є й створення належних санітарних умов та естетичне оформлення закладу.

Кошти для ремонту відділення надійшли з обласного та районного бюджетів. Гість закладу, депутат облради Андрій Левкович, запевнив у підтримці ініціативного керівника ЦРЛ Олександри Косовець і в інших починаннях. Адже в умовах реформування медицини важливо бути конкурентоспроможними, треба пропонувати нові послуги.

Українсько-канадський благодійний фонд «Світ для дітей» подарував для відділення 200 комплектів постільної білизни, а підприємці району Василь Приймак, Володимир Крох та Данило Чермак — телевізор, бойлер, холодильник і пральну машинку. Головлікар подякувала й представникові сільгосппідприємства «Мрія Фармінг Карпати» Ігорю Метеньку за допомогу в придбанні будматеріалів.

Педіатричне відділення розміщене в триповерховому корпусі. На першому функціонує районний інклюзивно-ресурсний центр. Щоб надавати ще й медпослуги для дітей з обмеженими фізичними можливостями, тут мріють відкрити стаціонарне відділення для такої категорії пацієнтів.

Фото автора.