У Києві, Львові, Рівному, Луцьку, Тернополі, Чернігові та інших містах країни відбулася жалоба за загиблими у центрі Києва активістами Євромайдану.

Учора в Луцьку розпорядженням міського голови Миколи Романюка було оголошено день жалоби. В обласному центрі скасували розважальні заходи, на підприємствах, в установах, організаціях приспустили державні прапори, повідомляє наш власкор з Волинської області Микола ЯКИМЕНКО.

Таке само розпорядження видав і міський голова Львова Андрій Садовий. У церквах міста відбулися богослужіння за проведення мирних переговорів. Тут ушанували пам’ять загиблих щирою молитвою. В усіх храмах Львова щогодини протягом 10 хвилин лунали дзвони.

Львівська міська рада взяла на себе витрати з проведення похоронів убитого учасника Майдану Юрія Вербицького. Депутати всіх рівнів області звернулися до силовиків із закликом залишатися на місцях дислокації і не відправляти солдатів на війну проти власного народу, інформує наш власкор Богдан КУШНІР.

Декілька сотень черкащан увечері 22 січня помолилися на Соборній площі міста за душі загиблих у Києві, передає наш власкор Лідія ТИТАРЕНКО.

Їх пам’ять хвилиною мовчання вшанували близько 600 мешканців Чернігова, які біля будівлі обласного управління УМВС тримали в руках свічки. Священик відслужив панахиду. Учасники акції пройшлися вулицями міста до монумента «Борцям за волю України», повідомляє наш власкор Сергій ПАВЛЕНКО.

День скорботи відбувся учора і на головній площі столиці — Майдані Незалежності.

Київ, Майдан Незалежності. Реквієм за загиблими.

 

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.