Луїш Каштру офіційно став новим наставником донецького «Шахтаря». На цій посаді португалець замінив свого співвітчизника Паулу Фонсеку, який напередодні очолив італійську «Рому».

«Шахтар» уже представив Луїша Каштру в ролі нового наставника. Контракт із 57-річним фахівцем розрахований на 2 сезони. Він став 33-м тренером в історії «Шахтаря».

Відомо, що новий очільник «гірників» залучить до роботи асистентів зі свого попереднього клубу — «Гімарайнша». Мова про Вітора Северіну і Вітора Мартінша. Під орудою цієї тренерської команди «Гімарайнш» посів 5-те місце у підсумковій таблиці чемпіонату Португалії і пробився до єврокубка в новому сезоні.

У ролі гравця Каштру виступав за «Лейрію», «Елваш», «Віторію Гімарайнш», «Фафі» та «Агеду». Тренував «Агеду», «Мельяду», «Ріу Аве». Також працював в академії «Порту». У сезоні 2018/19 очолював «Віторію Гімарайнш».

Луїш Каштру окреслив наміри «гірників»:

— Основні цілі «Шахтаря» — й далі перемагати та вигравати титули. Ця мета перед нами вже на найближчий офіційний матч — за Суперкубок із «Динамо». Постараємося завоювати трофей і успішно пройти весь сезон.

Я хочу, щоб у Європі бачили наші матчі й розуміли, що «Шахтар» із кожним разом дедалі кращий і сильніший, що він готовий виступати на міжнародній арені...

Отже, ми є свідками продовження португальського курсу з бразильським акцентом для донецького клубу.