Уболівальники ФК «Динамо» Київ оголосили про створення свого загону самооборони для допомоги мирним громадянам у центрі столиці та захисту киян від «тітушок». Про це йдеться в заяві, розміщеній на сторінці «WBC Ультрас Динамо» у Вконтакті. Фани закликають формувати автомобільні екіпажі самооборони. «Уже зараз координуйтеся. Беріть із собою засоби самооборони, якщо є можливість — надягайте бронежилет. Одягайтеся максимально захищено і зручно. В кожному авто мають бути медичні препарати. Клубну символіку «Динамо» краще не використовувати», — сказано в заяві.
Координація буде вестися через особистий зв’язок з усіма учасниками загонів самооборони, а якщо не працюватиме Інтернет, уболівальників закликають стежити за інформацією, яка надходить від Євромайдану, Автомайдану та інших об’єднань. «Залучайте друзів, які не мають стосунку до фанатського руху «Динамо» Київ. Пояснюйте, що ми виходимо на вулицю не за вступ до Євросоюзу, не за Юлію Тимошенко, не проти Росії, а за киян, за нашу країну, за нашу честь», — зазначили ультрас.
Крім того, у заяві йдеться, що всі автомобілі, які мають стосунок до фанатського руху «Динамо» Київ і одержать ушкодження під час чергувань, будуть ремонтуватися за рахунок фанклубу.
Водночас уболівальники просять молодих людей, яким ще не виповнилося 18 років, не брати участі в загонах самооборони, а вести роз’яснювальну діяльність серед своїх рідних і близьких.
Ультрас ФК «Дніпро» Дніпропетровськ підтримали ініціативу своїх друзів, фанатів київського «Динамо», і приєднаються в столиці до загонів самооборони. Також у соцмережах з’явилася інформація, що до Києва приїдуть понад півсотні футбольних фанів одеського «Чорноморця».
На своїй сторінці Вконтакті ультрас ФК «Шахтар» Донецьк повідомили про те, що вони приступають до активних дій на захист прихильників Євромайдану.
Зокрема, вони закликати припиняти спроби вербування «тітушок», виходити на охорону донецького Євромайдану і пояснювати представникам влади неправомірність їхніх дій.
А за інформацією сайту argumentua. com, більшість угруповань футбольних фанів Харкова прийняли рішення виховувати місцевих «тітушок», які за гроші б’ють простих людей.