Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала міністр фінансів Оксана Маркарова. За її словами, цінні папери реалізовані під ставку 6,75 відсотка річних.

«Україна повернулася на ринок євро після 15-річної паузи. Це стратегічне розміщення для України з огляду на європейську інтеграцію, збільшення експорту в ЄС», — повідомила Оксана Маркарова. Вона назвала це розміщення підтвердженням довіри від потенційних інвесторів. Зустрічі в рамках підготовки угоди почалися 10 червня й відбувалися у Лондоні, Мілані, Франкфурті та Мюнхені. Її організаторами виступили BNP Paribas і Goldman Sachs.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», початковий орієнтир прибутковості випуску становив 7,125 відсотка, потім він був знижений до 6,875—7 відсотків. Утім, деякі фінансисти вказують, що й такий відсоток є досить високим, проте погоджуються, що за нинішніх умов залучити кошти ззовні дешево неможливо.

Нагадаємо, євробонди — це облігації, випущені в іноземній валюті, що розміщуються за допомогою міжнародного синдикату серед зарубіжних інвесторів. Здебільшого позичальниками, що випускають євробонди, виступають уряди, корпорації, міжнародні організації, зацікавлені в одержанні коштів на тривалий термін (від 7 до 40 років). Євробонди — один із найнадійніших фінансових інструментів. Тому основними їх покупцями є страхові та пенсійні фонди, інвестиційні компанії.

Вл. інф.