«Країна довго чекала на реформи, настав час дати їй це», — заявила високий представник Євросоюзу з питань закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні 17 червня в Люксембурзі після закінчення засідання Ради ЄС, під час якого, зокрема, обговорювали й ситуацію в Молдові.

Як повідомляв «Голос України», увесь минулий тиждень ця країна залишалася в полі пильної уваги у зв’язку з політичною кризою, яка призвела до двовладдя. 14 червня колишній прем’єр Павел Філіп оголосив про відставку й віддав владу новообраному прем’єру Майї Санду. А лідер Демократичної партії Влад Плахотнюк, якого зараз на батьківщині звинувачують у причетності до корупційних схем, виїхав із країни.

Тепер представників нової влади чекають у Брюсселі, щоб обговорити реалізацію Угоди про асоціацію з ЄС та інших домовленостей, повідомляє NewsMaker. Одночасно вже цього тижня в Кишинів вирушить єврокомісар з питань політики розширення та добросусідства Йоханнес Хан. Федеріка Могеріні під час прес-конференції наголосила, що ЄС «обережно й уважно стежитиме, чи виконуватимуть дані владою обіцянки, і як усе розвиватиметься».