Про це в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» розповіла заступниця глави МЗС Олена Зеркаль. «Імена буде оголошено. Буде висунуто підозри. Після цього має запрацювати сам кримінальний суд Схіпгола (Схіпгол, Нідерланди), який розглядатиме цю справу. Але доки суд не встановить провину таких-то, не можна сказати, що вони є винними... Це тільки верхівка. Звісно, потім кількість осіб, які причетні до цього, буде набагато більшою, ніж ці чотири людини, яких буде оголошено», — зазначила вона.

На запитання, чи йдеться про керівництво російської армії, вона відповіла ствердно, пояснивши, що здійснити передання такого озброєння, як зенітно-ракетний комплекс «Бук», з якого було збито літак, «без дозволу керівництва не можна». За її словами, уже є вся інформація про те, як заїжджав «Бук», але немає інформації, хто стріляв, хто несе відповідальність. «Буде ще цікава презентація Bellingkat. Вони завжди йдуть далі, ніж офіційна група розслідування», — додала Зеркаль в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

Як повідомлялося раніше, Спеціальна слідча група має намір уже сьогодні оприлюднити нові дані у зв’язку з розслідуванням катастрофи малайзійського «Боїнга» в небі над Донбасом у липні 2014 року. Очікується, що оголосять, хто несе відповідальність за пуск ракети по пасажирському літаку.