Фото автора.

Щира усмішка на обличчі гості, її уважне ставлення до дівчаток і хлопчиків спонукали дітей до відкритого діалогу. Після того як дипломат розповіла про свою країну, учні засипали її запитаннями. Навіть біографією цікавилися, дізналися про її рідне місто.

Потім запитання ставила гостя. За правильну відповідь учні отримували подарунки. Здебільшого це були сувенірні зображення кенгуру й коал.

Дипломат залишала школу з вишитим рушником у руках – на згадку про зустріч.

– Мені зателефонували з посольства Австралії в Україні, запитали, чи можемо прийняти в себе Надзвичайного і Повноважного Посла Австралії в Україні, - розповів "Голосу Украйни" директор школи Олексій Терновий. – Дізналися, що пані Меліса О'Рурк приділяє значну увагу волонтерській роботі у рамках одного з міжнародних проектів. Наша школа є постійним учасником цього проекту. Очевидно саме ця обставина стала визначальною у виборі нашого навчального закладу.

– У вашому регіоні я вперше, – зауважила Меліса О'Рурк під час зустрічі з керівництвом області й обласного центру в облдержадміністрації. – Планую ще раз приїхати до Вінниці.

Гостя уточнила, що вирішила взяти участь у реалізації проекту на підтримку жінок-вінничанок. Його втілюватимуть спільно з однією з місцевих громадських організацій. Вона зустрілася з її представниками. У планах також організувати пересувну виставку і привезти її до міста над Південним Бугом.

Меліса О'Рурк з цікавістю сприйняла інформацію про Вінниччину під час перегляду відеоролика про область, що його презентували в ОДА. Нагадала, що в Австралії нараховується 46 тисяч українців, з-поміж яких є і вінничани. Більшість з них об'єднані в українські громади. За словами посла, українська громада має "сильний голос". Активна позиція українців сприяє, зокрема, зміцненню стосунків між нашими країнами. "Австралія ніколи не визнає анексію Криму, – наголосила дипломат. – Засуджуємо дії Росії на Донбасі..." Розширення економічних стосунків, на її думку, стримує тільки значна відстань між нашими державами.

Вінниця.