Як ми уже повідомляли, за фактом смерті народного депутата Дмитра Тимчука розпочато кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство).

Після перших повідомлень керівника Національної поліції України Сергія Князєва, що слідство розглядає декілька версій загибелі народного депутата, зокрема, через необережне поводження із вогнепальною зброєю або через події кримінального характеру, на момент здачі номера в друк нової інформації правоохоронці не надали.

Перший заступник керівника фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук, до якої належав Дмитро Тимчук, зазначив, що чекатиме офіційних результатів роботи експертів слідчої групи, однак, йому не віриться, що така досвідчена людина не вміла чистити власну зброю. «Це нісенітниця! Я не вірю у цю версію», — так народний депутат оцінив припущення, що загибель Дмитра Тимчука сталася внаслідок необережного поводження із вогнепальною зброєю. Він також застеріг, що в мережі може з’явитися дуже багато «вкидів» та маніпуляцій стосовно смерті людини, яка першою почала чинити інформаційний спротив російській агресії.

Із закликом дочекатися офіційних результатів слідства та не поширювати домислів про причини цієї трагедії до вітчизняних та закордонних ЗМІ звернулася й група «Інформаційний спротив», одним із координаторів та співзасновників якої був народний депутат, підполковник запасу Збройних Сил України та військовий журналіст Дмитро Тимчук.

«Дмитро завжди був справжнім професіоналом. Він назавжди залишиться в нашій пам’яті як людина твердих патріотичних переконань, непохитних моральних принципів, якими він ніколи не поступався. Саме завдяки людським і професійним якостям Дмитра вдалося зібрати однодумців, які з самого початку російської агресії і до цього дня захищали Україну на інформаційному фронті. Його життєвий та професійний шлях був сповнений вагомих досягнень на користь своєї Батьківщини. Ми пам’ятатимемо його як чесну, порядну людину і справжнього Офіцера. Ми понесли непоправну втрату, але ми не збираємося припиняти свою діяльність на користь Україні. Дмитро завжди був сповнений нових ідей і творчих планів. І ми продовжимо справу, яка була сенсом його життя. Група «Інформаційний спротив» і надалі всіма силами обстоюватиме національні інтереси України. І ми обов’язково реалізуємо всі задуми, до яких мав стосунок наш загиблий колега», — йдеться у заяві групи «Інформаційний спротив».

Вл. інф.